Cercar al web


Que no n'hi hagi

DEPÈN DE TU!

El mosquit tigre és una espècie invasora procedent d’Àsia que es troba en expansió. És de mida petita, de color negre i amb ratlles blanques. Les femelles dipositen els ous en sec i a la paret interna de petits recipients que poden contenir aigua [<200 litres]. Les larves són aquàtiques. El mosquit tigre té un radi d’acció curt. Si evitem que a casa nostra trobi llocs per criar, nosaltres serem els primers beneficiats!.

 

L’any 2004, el mosquit tigre es va detectar per primer cop a Catalunya. Des de llavors, seguint el mateix model d’expansió que a altres països, s’ha estès pràcticament arreu del territori, cal tenir en compte que pot arribar a provocar importants brots de malalties tropicals emergents com el dengue, la febre hemorràgica de chikungunya o la malaltia transmesa pel virus del Zika.

              

 

En la lluita contra la seva expansió, són tan importants les mesures de vigilància i control que s’impulsen des de les administracions i es duen a terme als espais públics com les actituds individuals dels ciutadans, que porten a evitar zones de cria als espais privats. Cal recordar que només 2 de cada 10 dels possibles punts de cria del mosquit tigre es troben a l’espai públic.